De Nederlandse RubyFlow heet... RubyWeb

Geplaatst door Danny Lagrouw za, 02 aug 2008 06:47:00 GMT

Op 30 juli is een nieuwe Nederlandse Ruby-gerelateerde site van start gegaan: RubyWeb.nl. RubyWeb begint als Nederlandstalige kopie van het internationale RubyFlow.com. In een interview vroeg ik oprichter Tom-Eric Gerritsen naar zijn verdere plannen.

Danny: Wat is het idee achter RubyWeb?

Tom-Eric Gerritsen, oprichter van RubyWeb.nl Tom-Eric: Ik ben RubyFlow begonnen om 2 redenen. Ik miste zelf een goede Nederlandstalige versie van RubyFlow waar ik ook Nederlandstalige weblogs mee kon vinden. Daarbij wil ik in de toekomst graag meer gaan doen met de Nederlandse community. Ik heb het idee dat er in Nederland nog redelijk veel Ruby-developers zitten die wel graag naar Utrecht of Amsterdam voor bijvoorbeeld een Ruby koffiemeeting willen komen, maar dat niet kunnen omdat ze te ver weg wonen. Ik hoop dat ik door de community bij elkaar te krijgen er straks ook bijeenkomsten bij hen in de buurt kunnen worden georganiseerd en de beste manier om de community bij elkaar te krijgen leek me een RubyFlow-achtige website.

Danny: Hoe ga je RubyWeb invullen?

Tom-Eric: Ik wil er meer mee gaan doen dan alleen nieuwtjes verzamelen! Dat is ook meteen waarom de site niet RubyFlow.nl heet. Mijn plannen zijn nog niet helemaal uitgekristalliseerd, maar iets wat ik zowiezo wil gaan proberen is Nederlandstalige tutorials schrijven voor beginners. Daarbij wil ik dus ook graag Ruby enthousiastelingen (letterlijk) dichter bij elkaar brengen. Ik zit te denken aan een soort workingwithrails.com voor Nederland, waarbij je ook developers in de buurt kan vinden. Dit is iets wat we met ons bedrijf i76.nl veel doen met bedrijvengidsen zoals onze webdesignersgids.

Danny: Wat is je eigen achtergrond? Wat doe je zelf met Ruby/Rails?

Tom-Eric: Ik ben ergens in 2005 begonnen met Ruby on Rails, nadat ik er eerst enkele maanden zeer kritisch over ben geweest omdat het in een niche taal geschreven was. Ik was totdat ik met Ruby on Rails begon te werken altijd van mening dat het eigenlijk in PHP had gemoeten, zodat het echt groot kon worden. Toen ik ermee begon te werken veranderde dat beeld gelukkig heel snel!

In het bedrijf waar ik toen werkte, was er echter geen plaats voor Ruby werk, en het bedrijf zelf bloedde ook een beetje dood. Ik heb toen gelukkig een collega enthousiast gekregen, en samen met een vriend van die collega (die i76 eerst alleen runde) zijn we toen samen gegaan om een bedrijf op te maken waar we ook echt plezier hebben in ons werk. Voor mij betekent dat dat ik voornamelijk in Ruby programmeer. Verder ben ik ook heel erg actief als front-ender, en zit bijvoorbeeld ook bij fronteers, de vakvereniging voor front-end developers.

We hebben onlangs ons eerste grote Rails-project opgeleverd, na een half jaar programmeren hebben we een tool ontwikkeld die met behulp van resultaten van psychologische assessments en diverse filters, de beste persoon voor een vacature vindt. Daarbij hebben we enkele wat kleinere Ruby on Rails applicaties gemaakt, waarbij je moet denken aan een een CMS of een uren tool.

Tom-Eric, veel succes met RubyWeb!

Je kunt zelf meehelpen om van RubyWeb een succes te maken. Heb je zelf een interessant artikel geschreven of een goede Ruby- en of Rails-site gevonden, plaats hem dan op RubyWeb.nl.

Geplaatst in , ,  | geen reacties

Reacties

(Laat url/e-mail achter »)

   Voorvertoning