Wat is jouw favorite 2.0 feature?

Geplaatst door Remco van 't Veer zo, 09 dec 2007 19:36:00 GMT

Het is je vast niet ontgaan dat de Rails 2.0 vrijgegeven is. Hulde aan het core team en lof voor de vele contributors! Maar wat is je favoriete nieuwe feature?

Het is moeilijk kiezen want er is zo verschrikkelijk veel moois bijgekomen! Zijn het sexy migrations? Of misschien de foxy fixtures? De request profiler of de vernieuwde debugger?

Ik zelf vind de cookie store heel erg welkom. Naast de performance boost, ben ik verlost van m’n sessie-opruim-cron-jobs. Maar het mooiste van de cookie store vind ik de HTTP liefde die ik er moeiteloos mee kan uiten.

Over HTTP liefde gesproken; basic authentication door alleen maar een bizar lange methode naam te gebruiken!

Wat is jouw favoriet?

Geplaatst in , , ,  | 4 reacties

Reacties

 1. Michiel zei ongeveer 3 uur later:

  Een favoriete feature heb ik niet, wel al een minder favoriete. 3.days was altijd een simpele methode – een shorthand voor 3 * 86400.

  Maar omdat er een probleem was met maanden (wat is een maand? 30 dagen? 31?) geeft 3.days nu een spookobject terug dat doet alsof het een Fixnum is, maar wel bij Time.now.to_i / 1.day een Float teruggeeft. En dat leidde tot een bug in mijn code.

 2. jeroen zei ongeveer 14 uur later:

  Ik vind de helpers wel erg fijn geworden. Alles dat voorheen in SimplyHelpful zat en de verkorte afgeslankte form_for methods.

  en ik kan eindelijk de minus_mor plugin achter me laten: http://mad.ly/2007/11/02/javascript-embedded-ruby-templates-with-rails-out-of-the-box/

  Ik heb van het weekend even gekeken of ik een bestaand project makkelijk kon migreren. Dat leek vrij makkelijk te gaan, tot ik mijn specs ging runnen. Die waren hondstraag en gaven vage errors. Met de trunk van de rspec plugin ging het al beter, maar specs runnen vanuit textmate gaf ook weer errors. Hopelijk heb ik binnenkort wat meer tijd om me hierin te verdiepen.

 3. Remco zei ongeveer 14 uur later:

  Tests draaien vanuit TextMate is inderdaad een probleem. Maar is gemakkelijk te verhelpen; Cmd-R to Run Script in Rails 2.0 Preview crashes

 4. Remco Bos zei 1 dag later:

  Niet zo sexy, maar wel erg handig: rake routes en rake db:create.

(Laat url/e-mail achter »)

   Voorvertoning