De Race Gelopen

Geplaatst door Michiel de Mare vr, 30 maa 2007 19:28:00 GMT

“We zijn tot op het bot voorbereid, maar we zien wel op tegen de twee dagen van het jaar dat we echt hard moeten werken. Op mijn verjaardag nog wel!” Dat schreef ik half voor de grap in de nieuwsbrief van mijn werkgever. Maar het bleek geen grap, maar de bittere waarheid…

We hadden samen een keer 10 en een keer 7 uur om onder andere de volgende problemen op te lossen: het importeren van een dataset het bouwen van scratch van een webshop en een admin-interface voor een webwinkel voor foto-apparatuur. Dit alles met Ajax in een portal formaat. Verder binnen de portal een PDF tonen en daarin links opnemen – dit alles zonder een PDF-editor.

En tenslotte het lastigste – een expertsysteem dat sets lensen aanraadt op basis van door de gebruiker opgegeven eigenschappen. Er zaten 43 lensen in het systeem, dus als je alle sets van vier wil doorrekenen heb je 123410 combinaties. Zelfs voor ruby is dat een hele opgave, zeker aangezien het toekennen van de score lang niet eenvoudig was.

Maar het is gelukt, en de volgende keer, die er overigens niet komt want wij (en vandaag vooral ik) worden hier veel te oud voor, die volgende keer dus gaan we gewoon Hobo gebruiken (of Betty waarnaar we afgunstig gekeken hebben), en we gaan nog meer tests schrijven (sorry Remco), en Array uitbreiden met combinations_of, en Range met + en -, maar eerst ga ik SLAPEN.

4 reacties

Reacties

  1. p3t0r zei ongeveer 11 uur later:

    Nog gefeliciteerd, enneh, Slaap ze! Maar, Betty… iemand?

  2. RemVee zei ongeveer 18 uur later:

    Betty is een ouwe PC die onze buren in gebruik hadden voor CVS (ja echt waar!) en MySQL. Het kreng heeft de hele race een beetje staan janken om ons uit onze concentratie te houden..

  3. Michiel zei ongeveer 19 uur later:

    Nee, Betty is de admin-backend van onze rails-collega’s van Holder. Zag er goed uit!

  4. Han de Jong zei 1 dag later:

    Ik hoop dat je nu al lekker uitgeslapen bent Michel.

    Misschien leuk als presentatie op de Ruby en Rails 2007 dag, “waarom/hoe Hobo kan voorkomen dat je op je verjaarsdag moet werken”.

    Han

(Laat url/e-mail achter »)

   Voorvertoning