Server up in een paar minuten met deprec

Geplaatst door Remco van 't Veer do, 01 maa 2007 08:38:00 GMT

Opzoek naar capistrano recepten liep ik een paar dagen geleden tegen deprec aan. Deprec is een setje capistrano recepten om een server productie klaar te maken voor Rails applicaties.

De huidige versie is erg goed in het optuigen van een schone Ubuntu server installatie. Na het draaien van het install_rails_stack recept is de machine verrijkt met Apache 2.2, RubyGems, Rails met dependencies en Mongrel met Mongrel Cluster. Of wel dé Ruby on Rails setup van dit moment.

Maar daar stopt het niet. Deprec kan databases aanmaken en SVN repositories voor je Rails applicatie. Het enige wat je nog op de server hoeft te doen is er je SSH key neer zetten en afentoe apt-get update && apt-get upgrade te draaien.

In de wiki van slicehost staat een uitgebreid artikel over het in productie zetten van een Rails applicatie. En ik sluit me graag bij hen aan “Mike Bailey Earns a Beer”.

Geplaatst in ,  | 2 reacties

Reacties

  1. Gerard van Enk zei ongeveer 4 uur later:

    Deze had ik nog niet gevonden, heb net een hele server handmatig zitten optuigen. Was ook leuk om te doen, maar deprec ga ik zeker nog een keer uitproberen.

  2. tom zei 3 dagen later:

    Ik persoonlijk zou apache met nginx vervangen, uit mijn eigen tests blijkt die toch wat sneller, zeker met static files.

(Laat url/e-mail achter »)

   Voorvertoning