Nieuwe ontwikkelingen

Geplaatst door Michiel de Mare vr, 23 feb 2007 16:03:00 GMT

Een hoop nieuwe ontwikkelingen de laatste tijd. Gisteren was rubyenrails.nl bij de door fngtps georganiseerde Coffee Meeting in Amsterdam, de derde alweer, en het wordt er steeds drukker!

Zelf moest ik vroeg weg om op de Universiteit van Utrecht een gastcollege te geven over Ruby aan zo’n 25 informaticastudenten. Dat was een leuke ervaring – veel enthousiasme en veel vragen van de studenten, die momenteel worden grootgebracht op een dieet van voornamelijk Java. Welke universiteit/hogeschool is de eerste om Ruby te geven?

RailsConf is bijna uitverkocht, maar wij zijn er niet bij – Portland is net een stap te ver. Wij proberen wel om in september in Berlijn te zijn! Zien we jullie daar ook terug?

Dan is er natuurlijk de RailsDag – in mei alweer een jaar geleden. Komt er een vervolg? Wij hopen van wel, maar een enthousiaste organisator is nog niet gevonden.

Tenslotte doen wij een nieuwe aanval op de eerste plek in de RAD Race. We zijn inmiddels ouder en wijzer, hebben veel geleerd van onze fouten vorig jaar, toen we tweede werden, en bovendien is Rails nu op versie 1.2 i.p.v. 1.0, en zijn er een stuk meer plug-ins beschikbaar.

We twijfelen alleen over scaffolding. Scaffolding is essentiƫel tijdens een wedstrijd, maar wat te gebruiken? De standaard? Ajax-scaffold? Streamlined? Of misschien Hobo?

Wat denken jullie?

Geplaatst in , , ,  | 2 reacties

Reacties

  1. Tom zei 2 dagen later:

    Ik zelf ga woensdag een presentatie over ruby houden (ook op de UU voor een vak). Waren er nog speciale aspecten waar de studenten erg enthousiast over waren die ik moet meenemen in mijn presentatie?

  2. Michiel zei 2 dagen later:

    Ik heb niet erg lang na afloop gepraat, maar ik geloof dat ze wel onder de indruk waren van methods calls als message passing (ik heb het VCR-pattern uit de PickAxe laten zien).

(Laat url/e-mail achter »)

   Voorvertoning