JRuby bijeenkomst geslaagd

Geplaatst door Remco van 't Veer wo, 20 dec 2006 10:30:00 GMT

De JRuby bijeenkomst die gisteren door Finalist georganiseerd is in Rotterdam was een groot succes. Een goede opkomst van tegen de 50 man en natuurlijk super helden Charles en Thomas.

Charles heeft een introductie Ruby gegeven en daarna JRuby gedemonstreerd met jirb (zie ook de webstart versie van Thomas). Een beetje Java Swing in JRuby, windowtje maken met een knop en een label erop. Daarna heeft hij een kleine Swing DSL laten zien; swingbuilder. Vooral die laatste was erg leuk omdat dat goed laat zien waarom het goed is om Ruby te hebben op het Java Platform. Lompe stukken Java code kunnen zo gemakkelijk ver-DSL-t worden.

Na een korte pauze heeft Thomas een Rails inleiding/demo gegeven op JRuby. Daarna heeft Charles nog het aanroepen van EJB’s laten zien en een development build van Netbeans laten zien waar al wat Ruby en Rails support in zit.

Erg leuke avond, hopelijk komt er binnenkort weer een kans om een super ster te ontmoeten!

Geplaatst in , , ,  | 1 reactie

Reacties

  1. Harm de Laat zei 1 dag later:

    Goede sessie inderdaad! Naar aanleiding hiervan heb ik op ons Kabisa blog een posting geplaatst over het aanroepen van een EJB3 Session bean gedeployed op JBoss 4: http://www.kabisa.nl/site/list_postings

(Laat url/e-mail achter »)

   Voorvertoning